Działalność produkcyjna i usługowa w księgach rachunkowych - Dodatek nr 7 do Zeszytów Metodycznych Rachunkowości nr 9 (513) z dnia 1.05.2020
3. Koszt wytworzenia jako podstawa wyceny produktów według KSR nr 13
3.1. Cel i zakres KSR nr 13
Krajowy Standard Rachunkowości nr 13 "Koszt wytworzenia jako podstawa wycena produktów" (KSR nr 13) dotyczy jednostek prowadzących działalność, w ramach której powstają zapasy produktów: wyrobów gotowych zdatnych do obrotu (sprzedaży), półproduktów lub (...)
3.3. Zasady wyodrębniania obiektów kosztów w zależności od procesu produkcji
KSR nr 13 w pkt 5.1 zaznacza, że poprawne ustalenie kosztu wytworzenia produktów wymaga odpowiedniego doboru obiektów kosztów służących gromadzeniu i kalkulacji kosztów oraz jednostek miary tych obiektów. Zależą one m.in. od tego, w jaki sposób (...)
| Jeśli nie znalazłeś informacji, której szukasz, wejdź do serwisu | ||
| www.PrzewodnikKsiegowego.pl » |
Więcej w zasobach płatnych
Serwis Głównego Księgowego
Gazeta Podatkowa
Terminarz
DRUKI
Darmowe druki aktywne
KALKULATORY
Narzędzia księgowego i kadrowego
PRZEPISY
Ustawy, rozporządzenia - teksty ujednolicone
Przydatne linki
|
||||||||||||






